17 Mayıs 2016

Işıltılı ve çekici bir cilt için 7 beslenme önerisi

Merhabalar, 

Hayatimin hicbir doneminde incecik bir kiz olmadim, Kemiklerim iri :) ve yemek yemeyi seviyorum. Yillar icinde yaptigim binlerce degisik diyetten sonra herseyi yasaklayan diyetlerin bana gore olmadigina herseyden makul olculerde yiyebilmenin onemini anladim. 

Guzel bir cilt icin sadece sebze ve meyve yemeniz gerekmiyor. Bol bol su icip herseyden olculu yerseniz kilonuzu korursunuz. Ama saglikli, isiltili bir cilde sahip olmak istiyorsaniz asagida saydigim 7 urun mutlaka gunluk diyetininizin icinde olmali.

1. Siyah Cikolata, Gunluk ve kucuk miktar metobolizmanizi hizlandirir, kolesterolunuzu dusurmenize yardimci olur ve tansiyonunuzu dusurur.  Icinde bulundurdugu kakao, cildinizinin renk tonunu ve nemini duzenlemeye yardimci olur, Icinde yuksek kakao bulunduran cikolatalari yemekte zorlanirsaniz kahvenizle, ya da sutunuze karistirabilirsiniz.

2. Yesil Cay,  Son yillarda yapilan arastirmalara gore gunde bir fincan yesil cayin sagliga pozitif etkileri oldugu gostermistir. Yesil cayin icindeki polphenol kontenti bir cok rahatsizliga hatta kanseri onlemeye bile yardimci oldugu soyleniyor. Yesil cay da cok miktarda antioxidants ve polphenols sayesinde cildinizi gunesin zararlarina ve yuzunuzun esnekligini artirmaya yardimci olur.



3. Somon Baligi, Hafta da iki here balik yemenin ne kadar saglikli oldugunu duymayan kalmamistir sanirim. Ozellikle Somon Baligi icinde bol miktarda bulundurdugu Omega-3 ve doymus yaglar sayesinde mutlaka yemeniz gereken baliklar arasinda.  Omega-3 cildiniz deki collegen gucunu artiri, yuzunuze isilti verir.

4, Yesil Sebzeler, Temel Reis bosuna Ispanak yemiyor.  Yesilliklerin icinde bulunan beta carotene nin cildinize verdigi enerji ile cildinizin daha canli ve parlak hale getirir. Ozellikle icing bulundurduklari Vitamin A ve C, cildinizin yasliliga karsi savasmasini guclendirir ve yuzunuzdeki gunes lekelerinin azalmasina yardimci olur. 

5. Cilek, Eger yuzunuzde mucize istiyorsaniz hemen gidip Cilek alin, yaslanmaya karsi etkisi yapilan arastirmalarla ispatlanmistir, Biraz yiyin, biraz kesip yuzunuze surun, her turlu cok yararli :)

6. Kahve, ile ilgili her hafta bir suru sey okuyoruz, bir hafta cok yararli icin, bir hafta sakin icmeyin bilim adamlarinin artik karar vermesi gerek. Ama su bir gercekki icinde bulundurdugu antioxidants ve cacao contentin den dolayi melanoma ya ve cilt kanserini onlemek icin cok onemli. Sadece kahve icmeyle kanseri tabiki onleyemeyiz ama daha parlak ve lekelerden arinmis bir cilde sahip oluruz.

p.s. anne kahveyi tek iceceksin, Yaninda sigara yok yani!!!

7.  Soya Fasulyesi, daha cok Japonlar ve Cinde yetisen bu fasulye cesidi kesinlikle onlarin bu kadar uzun yasamasinda bir etken. Yararlarinda bazilari kolesterol seviyesinin düşürür, menopoz semptomlarının azalmasını sağlar, kansere yakalanma riskini en aza indirir, kalp krizi ve osteoporoz gibi birçok kronik rahatsızlığa ilişkin riskin azalmasını sağlar, yüksek kaliteli protein sağlayarak kilonun kontrol edilmesine yardımcı olur, seker hastaları için faydalıdır. Cildimiz icin en onemli faydasi da cilt sarkmalarini engeller. 

Daha genc ve isiltili bir cilt icin bu urunleri duzenli sekilde tuketmeye dikkat edin, Benim unuttugum sizin eklemek istediginiz birsey varsa lutfen asagiya not birakin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder