29 Nisan 2016

Lor Peynirli Kurabiye

Merhabalar, 

Doktora yaparken yillarin verdigi bikkinliktan ve yogun ders temposundan kendimi pasta borek yapmaya vermistim. 

Acemilik surecinde yaptigim kekleri deneyen esime ve kardesime cok tesekkurler sizin huzurunuz da :) Annem de cok guzel pastalar, yemekler yapar. DNA'm da var sanirim :)

Cok yakin bir arkadasima gokkusagi temali baby shower yaptik. Bebegin cinsiyetini ogrenmedigi icin sari mi, yesil mi diye dusunurken rengarenk olsun istedik. Bana dusen gorevlerden biri de kurabiye yapmakti. Herkes yaptigim kurabiyeleri cok begenince sizle paylasmak istedim. 

. 125 gr tereyağı (oda sicakliginda)
. 1 cup ya da 225 gr beyaz seker
. 225 gr lor peyniri
. 1 yumurta (oda sicakliginda)
. 1 paket vanilya
. 2 cups ya da 270 gr beyaz un
. 1 cay kasigi kabartma tozu
. 1 cay kasigi karbonat
. 3 yemek kasigi sut
. 1 cup ya da 135 gr pudra sekeri
. Renkli sekerler

Firinizi 175 C de isitin. Tereyagi ve sekeri mikserinizle cirpin. Uzerine lor peyniri, yumurta ve vanilyayi sirayla ekleyin. Uzerine ununu, kabartma tozunu ve karbonati ekleyin. Yumusak bir hamur kivamina geldigi zaman kucuk toplar yapip, yagli kagit koydugunuz tepside 7 ile 9 dakika arasi pisirin.


Firindan cikardiginiz kurabiyeler sogurken siz pudra sekeri ve sutu iyice cirpin. Kurabiyelerinizin ust kismini bu karisima batirip hemen uzerine renkli sekerlerinizi dokup 10 ile 15 dakika arasi bekleyin. Kurabiyeleriniz servise hazir.

Bu kurabiyelere evdeki duruma gore ceviz ici, badem, kus uzumu gibi seylerde ekliyorum. Ama partimiz cok kalabalik oldugu icin ve amerikada nedense kuruyemise alerjisi olan cok insan oldugu icin sade yaptim. Deneyenler asagiya yorum birakmayi unutmayin :)

P.s. Gram ile ugrasmak istemeyenler, cup olcu birimleri hayatinizi kolaylastiriyor. Ikea da plastiklerini cok uygun fiyata bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder